Reacties-retraite-meditatie-over-mij

PAM_FOTO DSC_0386 (Juli15) Na wit

Mijn hele jonge leven ben ik op zoek geweest naar verbinding, zingeving en geluk. Na de sociale academie heb ik die zoektocht voortgezet door jarenlang door het Midden Oosten, Azië en Zuid Afrika te trekken. Daar heb ik leren luisteren naar de wereld en de stilte in mijzelf. Het geluk ligt in mijn eigen achtertuin.

Het is niet wat je ervaart, maar hoe je ermee omgaat. En dat is nou zo mooi te voelen op de yogamat. Steeds opnieuw leer ik kanten van mijzelf te onderkennen. De verhalen die diep ingesleten zijn en die ik mijzelf vertel worden ontmanteld. Wat overblijft is de ervaring. Er is verstilling in de beweging en ik zie mijzelf voor wie ik ben. Ik bundel mijn kracht, kom thuis in mijn lichaam en voel hoe mijn geest tot rust komt.

Dertig jaar geleden stond ik voor het eerst op de yogamat, twintig jaar later begon ik les te geven. Ik ben afgestudeerd aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte (de oudste en grootste yoga opleiding van Nederland) met specialisatie Chakrapsychologie. Ook Anatomie, Ademtherapie, Ayurvedische Beginselen, Meditatie en Yoga voor verschillende doelgroepen zoals ouderen waren onderdeel van mijn opleiding tot gecertificeerd yoga docente.